preloader
A sütik segítenek jobb felhasználói élményt nyújtani. Weboldalunk használatával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Hírek

2024-04-22
Hajós- Bajai Borvidéki borverseny 2024

A Hajós-Bajai Borvidéki borverseny idei rendezvényét a császártöltési Lakner Borház látta vendégül szerdán délelőtt. A borverseny bizottságai a cég újonnan megnyílt Napforduló Éttermében végezték munkájukat. A borvidékről összesen 69 fehér, 15 rosé, 2 siller és 30 vörös borral neveztek a különböző pincészetek.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő köszöntötte a bírálókat, és franciaországi tapasztalatait is megosztotta. Szerinte a borászoknak alkalmazkodniuk kell a fogyasztói ízlés változásához, ha versenyképesek akarnak maradni.

A megnyitón részt vettek Frittmann János, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke, Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Takácsné Stalter Judit, Császártöltés polgármestere, Koch Csaba, a Hajós-Bajai Borvidék elnöke, Kovács Róbert, a Magyarországi  Borrendek Országos Szövetségének elnöke, valamint Lakner László, a Lakner Borház tulajdonosa.

Frittmann János kiemelte, hogy Európa-szerte keresettek a gyümölcsös borok, amelyeket a három alföldi borvidék remek minőségben tud előállítani. Ehhez azonban hatékony marketingstratégia szükséges.

Koch Csaba, a Hajós–Bajai Borvidék elnöke, elárulta, hogy a versenyre számos neves borászt hívtak meg, akik a Szekszárdi-, a Villányi- és a Kunsági Borvidékekről érkeztek.

Egyre több borászatnál tapasztalható generációváltás a borvidéken, és az itt készült borok minősége is folyamatosan javul. Schauer András Nemesnádudvaron élő borász, aki egyik bizottság elnöke volt, az olaszrizlinget, sauvignon blancot, cserszegi fűszerest és Irsai Olivért emelte ki, valamint azt is megjegyezte, hogy a könnyed, gyümölcsös borok iránti kereslet nő. Ugyanakkor aggodalmát fejezte ki az alacsony szőlőfelvásárlási árak miatt, ami a termelés csökkenéséhez vezethet.

A borverseny eredményei:

  • Fehér borokból 69 nevezett, ebből 16 arany, 38 ezüst, 10 bronz és 5 oklevél.
  • 15 rosé bor közül 6 arany, 8 ezüst és 1 bronz oklevél.
  • 2 siller bor ezüst elismerésben részesült.
  • 30 vörös bor közül 12 arany és 18 ezüst elismerés született.

Hajós- Bajai Borvidéki borverseny 2024.04.17.Császártöltés

Eredmények:
69 fehér: 16 arany, 38 ezüst, 10 bronz, 5 oklevél
15 rosé: 6 arany, 8 ezüst, 1 bronz
2 siller: 2 ezüst
30 vörös: 12 arany, 18 ezüst

Hajós- Bajai Borvidéki borok:
Fehér:
1. Szemerey Pincészet: Nektár 2023.
2. Csanádi Szőlőbirtok: Sauvignon Blanc 2023.
3. Csanádi Szőlőbirtok: Irsai Olivér 2023.
Rosé:
1. Umenhoffer Pince: Kékfrankos rosé 2023.
2. Szemerey Pincészet: Flóra rosé 2023.
3. Csanádi Szőlőbirtok: Cabernet Sauvignon rosé 2023.
Vörös:
1. Koch Borászat: Cabernet Sauvignon barrique 2020.
2. Bergervin: Kékfrankos- Cabernet Sauvignon 2023.
3. Koch Borászat: Kékfrankos 2022.
 

Bajai Tv-ben:

https://www.bajaitelevizio.hu/?page_id=36
 

Bács-Kiskun oldalán:

https://fb.watch/ry3O0bnExf/

Megtekintés
2024-02-05
Borért Konferencia 2024

A Hajós-Bajai Borvidék 9 borászának közreműködésével a BorÉrt Egyesület hatodik alkalommal is sikeresen, és nagy látogatottságú eseménnyel valósíthatta meg Magyarország egyetlen borturizmussal foglalkozó tematikus eseményét. 

 

A konferencia programja ezúttal is izgalmas, informatív volt, a korábban bevezetett kerekasztal beszélgetés is kellemes és tartalmas színfoltot adott a rendezvénynek.  A programba aktív, személyes vezetői, előadói jelenléttel kapcsolódott be az Agrárminisztérium, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa,  valamint a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem.

 

A rendezvény BorTÚRA programrészén több mint 60 kiállító borait kóstolhatta a nagyközönség. A kiállítók tevékenysége és termékei iránt komoly érdeklődés mutatkozott. Ez nemcsak a borra vonatkozott, hiszen kiváló gasztroélményekkel is gazdagodhattak a látogatók. Sajtokat, kézműves falatkákat, kolbászféléket, s más ínyencségeket kóstolhattak. Kiállítási installáció és turisztikai ajánlatok is szerepeltek a kínálatban. Nagy öröm volt a sok fiatalt látni a látogatók között. Közösségi média felületeinken komoly kampányt folytattunk és az eseményről több televíziós- és rádiócsatorna tudósított, számos szakmai lap írt rólunk.

 

Az eseménynek hagyományosan helyt adó Magyar Mezőgazdasági Múzeum ezúttal is jó szakmai partnerként segítette munkánkat.

A rendezvényről már most több pozitív szakmai visszajelzés érkezett. 

Mindez a szervezőket arra ösztökéli, hogy folytassák ezt a munkát, melyben a jövőben is számítanak az együttműködésünkre.

 

Köszönjük, hogy részvételünkkel gazdagíthattuk az eseményt és jövőre is szívesen csatlakozunk a programhoz, mellyel a Hajós-Bajai Borvidék borait, eseményeit is minél szélesebb körben tudjuk promotálni!

Képek a Megtekintés gombra kattintva!

Megtekintés
2022-04-09
Takács Pince - Hajós

Tényleg nagyon sok jó dolog történt velünk az elmúlt időszakban! A Berliner Wine Trophy-n 2018-as Cabernet Sauvignonunk aranyérmet nyert!!!! ☺️

Büszkék, és nagyon boldogok vagyunk! Pincénk történetének eddigi legnagyobb sikere ez!

Jó mag, jó termés- ahogyan tartja a régi mondás! ????

De inkább Édesapám szavaival élve:

“Minden tőkével, minden nap foglalkozni kell, és a siker nem marad el!” ????❤️

Megtekintés
2022-03-30
Koch Borászat - Baja

KOCH BORÁSZAT A SIRHA BUDAPESTEN 

A Sirha Budapest, Közép-Kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa kiállítása nem csupán a Bocuse d’Or Europe kontinensdöntőjének, hanem számos egyéb gasztronómiai kiállítónak és programnak adott otthont 2022. március 20. és 24. között. 

A Hungarian Wine Summit keretein belül számos magyar pincészettel ismerkedhettek meg a fogyasztók, valamint több, mint 100 nemzetközi szakember. A sétálókóstolókon a szakmai vendégek találkozhattak a pincészetek borászaival, és mesterkurzusokon vehettek részt, hogy megismerhessék a magyar szőlőfajtákat és magyar borágazatot.

A Koch pincészet a Hungarian Wine Summit mellett saját standdal is megjelent a Sirha Expo-n az új termékcsaládjával, a Koch Frissen Préselt gyümölcslevekkel.

További részletek a megtekintés gombra kattintva érhetők el.

Megtekintés
2022-03-27
Félúton Fesztivál – halászléfőző verseny

A bajai vagy a szegedi halászlé a finomabb?

Hirling József Lovaspark - Kiskunhalas

Kiskunhalason rendezték meg a Félúton fesztivált a napokban, ahol a bajai és a szegedi halászlevek keltek baráti versengésre.

A nevezők által főzött halászlevek közül neves szakmai zsűri kereste a legjobb halászlét.

A zsűri tagjai között volt Bíró Lajos (mesterszakács, séf), és Segal Viktor (séf, gasztro tanácsadó) is.

A rangos szakmai zsűri Koch Csaba bajai pontyhalászlevét választotta a legjobbnak.

Koch Csaba a 2019. Év Bortermelője szerint a jó halászlé titka a kiváló dunai hal, és méltó párja pedig a Hajós-bajai Kadarka.

Programok:

Kiskunhalason sok-sok élmény várta az érdeklődőket 2022. március 26-án a Hirling József Lovasparkban. A családok minden tagja találhatott magának érdekes programot, játszóudvarral, horgászattal és még VR világgal is készültek számukra a szervezők. Kézműves- és kirakodóvásár is kiegészítette az egész napos programot. A hangulatról és zenéről a LivingRoom együttes és Radics Sándor cimbalomművész gondoskodott.

Bajai Halfőző Fesztivál

A bajai halászlé 2015. év óta hungarikum. Hagyományosan július közepén ismét megrendezésre kerül ez a világviszonylatban is egyedülálló ünnepség.

A Kiskunhalasi verseny eredményének tükrében természetesen nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a fesztiválra, valamint a Koch Panzióba, Borotára is! 

A Halfőző Fesztivál Baján a Szentháromság téren és az oda vezető utcákon, valamint a Duna és a város alá kanyargó Sugovica által körbevett Petőfi-szigeten zajlik. A Borászat standjait is ezeken a helyszíneken találják majd. 

Időpont: 2022. július 7-9.

Megtekintés
2021-12-21
Sziegl Pince - Hajós

Ma a Forbes Magyarország ünnepi borajánlójában találtuk szembe magunkat a Herreberg Kadarkával! Köszönjük az egyetlen magyar Master Sommelier-nek, Czinki Tamásnak az ajánlást! Ha még szeretnétek az Ünnepre Sziegl bort beszerezni, a pincénél vagy a fővárosban a Demijohn BOR & Delikát nál megtehetitek. Házhozszállítást karácsonyra már nem vállalunk. (Kivéve Bajára és Kiskunhalasra, oda még holnap viszünk borokat.) Minden eddigi rendelés, és a díszbozos Jónások utolsó darabjai is ma elindultak. Olvassátok el a Forbes cikkét!


 

Megtekintés
2021-12-20
Koch Borászat - Baja

Koch&Evans 

Debütál a 2019-es Év Bortermelőjének Koch Csabának és Evans Victorianak a 2020-as Magyar Sommelier Bajnok közös borcsaládja Koch Csaba és Evans Victoria közös ismeretsége hosszú időre nyúlik vissza, mindkettőjüket összeköti a szakmai alázat, és az borászati trendek diktálása. Közös együttműködésük gyümölcse lett a 2021 év végén debütáló Koch&Evans borcsalád. A két alapbort Koch Csaba készített el, míg a kaliforniai származású sommelier pedig a borok házasításában, és finomrahangolásába kapcsolódott be. A megszületett két bor magán viseli mind a két szakember keze munkáját miközben különösen egyedi, és komplex tételek születtek meg. A limitált kiadású Koch&Evans borcsaládban egy Hajós-Bajai Chardonnay és egy Villányi Super Franc került, melyek sokrétűen izgalmas, elegáns, harmonikus borok lettek. A tételek elérhetőek a Koch Borászatban, és partnereiknél, valamint több magyarországi Top étterem és borbár borlapján. 

➡ Koch&Evans Villányi Franc 2018
➡ Koch&Evans Hajós-Bajai Chardonnay 2020

Megtekintés
2021-12-12
Antal Pincészet - Baja

Nagyon rangos nemzetközi borversenyen,mely a világon az egyik legnagyobb, a Párizsban tartott, Vinalies Internationales-n nyert ezüst érmet  Cuvée Prémium 2015. borunk. Örülünk, hogy a magyar borok nemzetközi elismeréséhez mi is hozzájárulhattunk.
#vinaliesinternationales #hungarianwine #hajosbaja #antalpinceszetbaja #winecompetition

Megtekintés